Mezőgazdaság

Villanypásztor juhoknak – az okos befektetés

A modern technológia fokozatosan felváltja az embert az évszázadok óta bevált szakmák nyomása alól, ahol korábban még elképzelni sem lehetett a hiányát. A juhok legeltetésére szolgáló elektromos eszköz önmagában megtestesíti a lehető legideálisabb pásztorokat: embereket és kutyákat egyaránt. De vajon mi az villanypásztor, és pontosan hogy is néz ki?

A csodálatos elektromos pásztor

A névvel ellentétben az elektromos pásztor nem úgy néz ki, mint egy robot vagy valami humanoid. Ez csupán egyfajta kerítés, amely apró áramkibocsátással éri el a legelő állatoknál, hogy ne próbálják meg elhagyni a számukra kijelölt legelőt.

A villanypásztor rendszert oszlopok, szigetelők és ezekre szerelt vezetékek formájában prezentálják, amely feszültség alatt van. Akármilyen meglepő, az állatok nagyon gyors következtetéseket képesek levonni, és szélsebesen tanulnak – elég néhány gyengített áramütés egy elektromos pásztortól, és megértik a dörgést, és többé nem közelednek a kerítéshez.

Mik az előnyei?

Az elektronikus kerítés használatával a juhnyáj biztonságos legeltetéséhez azonnal számos feltétel teljesül:

  • a legelő környezetének biztonsága,
  • megtakarítás a munkavállalók bérén,
  • illetve az idegen állatok elleni védelem.

A villanypásztor alkalmazásának legfőbb prioritása pedig, hogy mentesít a hírhedt emberi faktor problémájától. A kerítés személytelen, így objektíven jól teljesít, és ön nincs kiszolgáltatva az alkalmazott kénye-kedvének.

Esetleges hendikepként említhető, hogy az állatoknak meg kell szokniuk ezt a fajta védelmet, a juhoknak kell némi idő, amíg megértik, hogy miért büntették meg őket, és az aha-élmény bevillanásáig újra és újra megpróbálják majd elhagyni az őrzött területet – ezek a juhoknak való villanypásztor legnagyobb előnyei.

Hol érdemes megvenni?

Az Agro Electro fő tevékenységi köre villanypásztor készülékek gyártása és forgalmazása. Impulzusgenerátorok, napelemes rendszerek, zsinórok, kötelek és szalagok, szigetelők, valamint különféle villanypásztorhoz való kiegészítők széles tárházával várják az érdeklődőket, valamint komplex ingyenes technikai segítséggel is szolgálnak.

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Mezőgazdaság

Comments are closed.