Gazdaság

WordPress webáruház – Milyen előnyökkel jár?

Ha webshop indítást tervezel akkor már az indulás előtt egy nagyon fontos döntést kell meghoznod. Mégpedig azt, hogy milyen alapokra helyezed a webáruházat. A választott technológia nagyban meg fogja határozni az üzletmeneted, ezért érdemes időt szánni a döntésre. Ebben a bejegyzésben az egyik lehetséges alternatívát szeretném neked bemutatni, ami nem más, mint a WordPress-re épülő WooCommerce nevű szoftver.

A WordPress-ről röviden

A WordPress nem más, mint egy tartalomkezelő rendszer. Az ilyen rendszerek legfőbb feladata, hogy megkönnyítsék az adott weboldal használatát, így kivonva a fejlesztőket a weboldal felépítésének és módosításának folyamatából.

Egy olyan tartalomkezelő rendszert választva, mint a WordPress, akár saját magad felépítheted a webshopodat, módosíthatod annak tartalmát és a legfontosabb beállításokat is kezelheted programozói tudás nélkül.

A tartalomkezelők közül is kiemelkedik a WordPress, amelyre jelenleg az interneten fellelhető weboldalak több, mint 40%-a épül.

Minek köszönhető ez a népszerűség?

Számos tényezőnek köszönhető az, hogy ennyien választják.

Az első és legfontosabb, hogy teljesen ingyenes. Egy tárhelyre és domainre lesz szükséged a WordPress telepítéséhez, így minimális befektetéssel elindíthatod webshopodat.

Könnyen kezelhető, vizuális felülettel látták el, így új oldalakat, bejegyzéseket hozhatsz létre néhány kattintással. De ugyanilyen könnyen módosíthatsz a megjelenésen, vagy adhatsz hozzá új felhasználókat.

További nagy előny, hogy moduláris a felépítése és könnyen bővíthető. Egy-egy bővítményt telepítve új funkciókat adhatsz a webshopodhoz. Ilyen bővítmény az Elementor, mellyel “húzd és vidd” szerkesztőfelület segítségével alakíthatod ki a weblapod megjelenését, továbbá ilyen a WooCommerce is, amellyel webáruházzá alakíthatod weboldalad.

A WooCommerce funkciói

Nézzük, hogy mit is kapsz ettől az ingyenes webshop motortól.

Termékek testreszabás: Természetesen alapfunkció a termékek megjelenítésének tetszőleges testreszabása.

Tömeges termékfeltöltés: Nem szükséges egyesével felvinni a termékeidet. Ha rendelkezel egy kész adatbázissal, akkor néhány kattintással feltöltheted azt.

Korlátlan termékmennyiség: Nincs korlátozva a feltölthető termékek köre.

Korlátlan fizetési lehetőség integrálása: Akár kártyás fizetést, akár utalást, vagy utánvétet szeretnél, a WooCommerce-re számíthatsz.

Automata számlázás: A nagyobb számlázó programok mind kompatibilisek a rendszerrel, szóval automatikusan állíthatsz ki elektronikus számlákat.

Készletkezelés: Menedzselheted a raktáron lévő készleted is, így biztosítva, hogy valós időben lásd te is és a látogatóid is azt, hogy elérhető-e egy adott termék.

Automata kimutatások: A legfőbb mérőszámok felhasználásával a rendszer automatikus, szűrhető, testreszabható kimutatásokat készít számodra.

Korlátlan szállítási lehetőség: A WooCommerce összeköthető minden ismertebb logisztikai szolgáltató szoftverével, így a GLS, DPD, Foxpost, vagy bármilyen más partner szolgáltatását integrálhatod.

A WooCommerce hátrányai

A rengeteg előny mellett, néhány hátránnyal is kalkulálni kell.

A legnagyobb hátrány, hogy a WooCommerce webshopokat rendszeres időközönként karban kell tartani, ahhoz hogy biztonságosak maradjanak és megfelelően működjenek. Szóval ezt vagy be kell iktatni a munkarendedbe, vagy ki kell szervezned egy szakértőnek.

A másik nagyobb hátrány anyagi természetű. Néhány bővítmény csak fizetős konstrukcióban érhető el, így érdemes előre megvizsgálni, hogy szükséged lesz-e a prémium megoldásokra és hogy ezek mennyibe kerülnek.

+1 Mit árulhatsz WooCommerce segítségével?

Fontos megemlíteni, hogy a hagyományos fizikai termékek mellett sok más típusú termék értékesítésére is használhatod a webshopod.

Digitális termékeket is árulhatsz, például letölthető ebookokat, vagy online kurzusokat. Szolgáltatásokat is értékesíthetsz, sőt akár időpontfoglaló rendszert is integrálhatsz, így szolgáltatások széles körét szolgálhatod ki a webáruházad segítségével.

Ezek mellett akár termék nélkül is értékesíthetsz, ugyanis a jutalékos értékesítéseket is képes kezelni a webshop motor.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Gazdaság

Comments are closed.